אלו אגוזים מומלץ לשלב בתפריט היומי?
אגוזים מספקים לגוף המון יתרונות וסגולות בריאותיים. בין השאר הם מסייעים באיזון רמות הכולסטרול בדם, מפחיתים את הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם, מכילים מגוון של רכיבים תזונתיים חיוניים כמו נוגדי חמצון, מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים וחומצות שומן חיוניות ולכן מומלץ לרכוש אותם בחנות טבע ולשלבם באופן קבוע בתפריט שלנו. אלו אגוזים מומלץ לשלב בתפריט היומי?
- אגוזי מלך– אגוזי מלך מכילים כמות נאה של סיבים תזונתיים התורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול. יש בהם ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E הנחשב לנוגד חמצון חשוב, סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ ואשלגן. הם מעולים לבריאות הלב ומסייעים באיזון רמות הכולסטרול.
- אגוזי ברזיל– מכילים ויטמין C וויטמין E המסייעים בנטרול הרדיקלים החופשיים, עשירים בברזל המסייע במניעת אנמיה וגם בהם יש חומצות שומן חיוניות המסייעות למנוע מחלות לב. אגוז ברזיל אחד ביום מספק לגוף את כמות הסלניום הדרושה לו. הם מכילים גם כמות נאה של מגנזיום, חלבון וחומצות אמינו חיוניות.
- אגוזי מקדמיה – המלך של כל האגוזים. עשיר בויטמין A, חומצה פולית וויטמינים נוספים מקבוצת יש בו נוגדי חמצון מעולים והוא משמש מקור מצוין לפחמימות. בנוסף, אגוזי מקדמיה מכילים כמות יפה מאוד של חלבון החשוב לבניית השרירים ולרקמות. הם תומכים בתהליך ההרזיה הטבעי של הגוף ומעולים לתפקוד תקין של מערכת העיכול.
כל סוגי האגוזים תורמים לרמות גבוהות של אנרגיה, מסייעים בחיזוק העצמות תודות לסידן שבהם ומעולים לשמירה על בריאות העור, השיער והציפורניים. את האגוזים מומלץ לאכול טריים (לא קלויים) אחרת הם עמוסים בשומנים רוויים. מומלץ לאכול בין 3-6 אגוזים ביום ולא יותר שכן למרות שהם מאוד בריאים, הם גם עשירים בשומן ובקלוריות.
ניתן לשלבם במגוון דרכים: בלחמים ומאפים שמכינים בבית, ביוגורט יחד עם פירות, בשייקים (פחות מומלץ כי אז הם מאבדים קצת מהערך התזונתי שלהם), בקינוחים (עדיף כאלה המבוססים על קמח מלא, סילאן ופרי), ברטבים ואפילו במוצרים לטיפוח הפנים והשיער, כאלה שמכינים בבית בשילוב שמנים אתריים, חמאת שיאה ושמן קוקוס.
תגובות
Comments are closed.