למה כדאי לצרוך כורכומין על בסיס יומי?
עם השנים, נחשפו יותר ויותר מסגולותיו של מרכיב הכורכומין אשר עומד בבסיסו של תבלין הכורכום. ככל שאנחנו נחשפים יותר ויותר לסגולות שלו, כך אנחנו למדים שמוטב לנו לצרוך אותו על בסיס יומיומי.
אם בעבר, היינו מתבססים בעיקר על סיפורים ואגדות שעברו מדור לדור על סגולותיהם של תבלינים וחומרים שונים, הרי שכיום אנחנו יכולים להתבסס על מחקרים רפואיים ואקדמיים אשר בחנו את סגולותיו של מרכיב זה וגילו שאכן הוא יכול לשפר לנו את איכות החיים וכן את מצב בריאותנו באופן רב.
לפני שנסביר מה בדיוק הוא עושה ולמה נכון לנו לצרוך אותו על בסיס יומיומי, חשוב מאוד לציין שאנחנו יכולים להשתמש בתבלין כורכום במאכלים שונים. כך למשל, אנחנו יכולים להשתמש בו כתבלין לבשר, דגים, ירקות, פשטידות, מרקים ועוד. להבדיל מתבלינים אחרים שמותאמים לקובץ דל של מזון, כאן מדובר על תבלין שניתן להשתמש בו למגוון רחב של מאכלים ותבשילים, לכן גם ניתן לצרוך אותו באופן יומיומי.
מדוע משתלם לנו לצרוך כורכומין על בסיס יומי
ניתן לחלק את היתרונות של מרכיב זה למספר קבוצות.
הקבוצה הראשונה תכלול מחלות שנחשבות מאוד קשות ומרכיב זה יכול להאט את התפתחותן באופן משמעותי. כך למשל, היום אנחנו יודעים שכורכומין מאט את התפתחות מחלת אלצהיימר וכן התפתחות גרורות סרטניות למשל במעי הגס. מחקרים הראו ששימוש במרכיב זה יכול לבוא על חשבון תרופות כימיות שחולי סרטן צריכים לקחת.
הקבוצה השנייה קשורה לדלקות. בכורכומין יש מרכיבים אנטי דלקתיים ואנטי בקטריאליים. לכן חשוב להשתמש במרכיב זה על מנת שיהיה ניתן להימנע מהתפתחות דלקות וזיהומים שונים. חשוב לציין עוד שמדובר בחומר נוגד חימצון, חומר שפועל נגד רדיקליים חופשיים בצורה הרבה יותר טובה מאשר ויטמינים שונים שאנחנו צורכים על בסיס יומיומי.
הקבוצה השלישית קשורה למערכת כלי הדם. כורכומין מספק זרימה טובה יותר של הדם, ומונעת בכך גם מחלות לב וגם התפתחות של מחלות במערכת כלי הדם. זה נכון הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים. לכן נכון מבחינתנו לצרוך מרכיב זה.
תגובות
Comments are closed.