מה הקשר בין אבקות חלבון לסוג האימון
אבקות חלבון הינן תוספת לתפריט היומי של השלמה תזונתית, שקשה לקבל בדרך אחרת, במקרים מסוימים. למשל, ספורטאים שעושים פעילות גופנית מאומצת ושואפים לפתח שרירים, בפעילות גופנית מאומצת.
מהם סוגי החלבון הקיימים בשוק?
סוגי אבקות החלבון הקיימים בשוק הן מגוונות, ומהן צמחיות לחלוטין או שהחלבון בהן מן החי, כמו חלבון ביצה או מי גבינה, או שילוב של השניים. חלבון הביצה עוזר לשחרור איטי בגוף, באופן מבוקר, וכך נהיה בטוחים שהשריר מקבל אספקה שוטפת של חלבון ללא הפסקות, בשילוב של מי הגבינה כחלבון לספיגה מידית.
חלבון מי הגבינה הינו החלבון המועדף כיום בעולם על ידי ספורטאים, כי אינו מכביד כל כך על מערכת העיכול, הוא מכיל את החומרים שהספורטאים צריכים, מבחינה פיזיולוגית, והחלבון תומך בבניית מסת שריר אופטימאלית, וכן מסייע בהתאוששות של הגוף אחרי פעילות גופנית, בזמן המנוחה.
מעבר לכך, קיים חלבון הסויה, שיש לו איכויות משלו, בנוסף על היותו צמחי לחלוטין. לסויה התגלה ערך נוסף, על פני החלבונים האחרים, הוא פעילות אנטי חמצונית גבוהה, וחיזוק מערכת החיסון על ידי שימוש בחלבון זה.
כמויות החלבון במנת אבקת החלבון
ממוצע חלבון נדרש הוא 25 גרם בממוצע, של חלבון למנת הגשה. פחות מהמינון הזה, הכמות נחשבת נמוכה מאוד, ואין צורך ביותר מזה. זו הכמות האידיאלית להתאוששות הגוף אחרי אימון.
כדאי לפזר את צריכת החלבון לאורך כל היום, והעדיפות היא לצריכת מנת חלבון כל חמש שעת בערך. צריכת חלבון לפני השינה, כשלוש שעות לפני ההירדמות, תאיץ סינתטזת חלבונים, מה שמומלץ מאוד לעשות.
ההתאמה לסוגי האימונים נקבעת על פי ההנחות הכלליות, בשילוב עם ייעוץ מקצועי אישי, בהתאם לסוג אבקת החלבון עצמה. מקובל לראות אימון כמאמץ גופני וכזמן ההתאוששות שאחרי כן.
מומלץ לשלב בין אבקות החלבון כולן
כמו כל אלמנט בתפריט התזונתי המומלץ כיום, רצוי ומומלץ לשלב בין החלבונים השונים, כדי למקסם את האיכויות המתקבלות מכל אבקת חלבון. האיכויות שסופג הגוף מחלבון צמחי משתלבות עם חלבון מן החי וכך אנו מקבלים אפקט שלם ובריא ביותר.
תגובות
Comments are closed.