אימון שינה לתינוקות
אם הגעתם למצב של אימון שינה לתינוקות, כנראה שאתם אחרי תקופה שבה התינוק שלכם מתקשה לישון שינה רציפה במשך הלילה ואתם הגעתם למצב שאתם עייפים. אימון שינה לתינוקות מתאים להורים שרוצים להעניק לתינוק שלהם לילה שלם של שינה רגועה ורציפה ולהחזיר לעצמם את שעות השינה החסרות להם.
עצות שונות להורים הטריים
על מנת להעניק לתינוקכם את השינה שהוא זקוק לה, קיימות מספר שיטות בהן תוכלו לנקוט כדי להקל עליו ועל עצמכם. ראשית, התחילו בהגדרת לוחות הזמנים של שעות השינה. כשהתינוק מקבל הגדרה קבועה ורציפה של הזמנים בהם הוא הולך לישון, הוא מתחיל להתרגל אליהם והוא יתחיל לכוונן את עצמו לקראת הרגעה. כמובן שלפני זמן השינה, מומלץ ביותר להכניס את התינוק למצב רגיעה בעזרת הקראת ספר מרגיע, ליטופים ואמבטיות חמות ומרגיעות וכך להכין אותו לקראת מצב השינה. למרות שחשוב להקנות לתינוק שלכם לוח זמנים, אסור לכפות לוח זמנים שלא מתאים לו. תינוק בוודאי שצריך שיאכילו אותו כל כמה שעות ולכן ההתעוררות שלו למען האכלה היא בריאה וטבעית. לכן, אין להתעלם מהבכי של התינוק. יש לקום אליו ולהאכיל אותו, להרגיע אותו ולהרדים אותו מחדש. אימון שינה לתינוקות פועל סביב העיקרון שהתינוק מגיע למצב רגיעה כאשר כל הצרכים שלו נענים.
היקשרות בטוחה מביאה להירגעות ושינה טובה
המושג היקשרות בטוחה נפוץ במיוחד בעיקר בפסיכולוגיה התפתחותית. תינוק רגוע הוא תינוק שצרכיו מפורשים בהתאם, נענים ומטופלים על ידי המטפל שלו. מטרת אימון שינה לתינוקות הוא להקנות לתינוק הרגלים נעימים, אך אין לטעות ולחשוב שאימון שינה לתינוקות כוונתו היא להכתיב לתינוק מצב חדש בו צרכיו אינם נענים. יש לזכור שתינוק שצרכיו לא מטופלים יהיה תינוק לא רגוע, חרדתי ולחוץ, ולעומתו, תינוק רגוע יהיה תינוק בעל היקשרות בטוחה למטפל שלו – המטפל שלו זמין לו ומרגיע אותו. לכן, על מנת להצליח באימון שינה לתינוקות יש לשמור על צרכיו של התינוק ועל הטיפול בו. אימון שינה לתינוקות שמציע שיטות שסותרות את צרכיו של התינוק יהיה אימון שינה לא מוצלח שאף יפגע בתינוק שלכם ובכם.
תגובות
Comments are closed.