המדריך המלא לשאיבת שומן
שאיבת שומן נשמע כל-כך פשוט, וכל כך מפתה – לסלק מהגוף בהליך בודד את שאריות שומן שגורמות לו להיראות פחות טוב. אם אתם גם מתעניינים בסילוק השומן העודף, ושוקלים לשאוב אותו החוצה, חשוב לדעת כמה דברים. את הדברים החשובים ביותר נסביר במדריך המלא לשאיבת שומן, כך שבעוד דקות בודדות תדעו את רוב הפרטים שאתם צריכים לדעת.
נתחיל מהסוף, כי זה בסופו של דבר המטרה, התוצאה. את התוצאה תראו פחות או יותר חודשיים לאחר הניתוח, ועוד יותר טוב כשלושה חודשים אחריו. הסיבה היא כמובן זמן ההתאוששות של הגוף, שזה מאוד אישי, ותלוי גיל, בריאות, הרגלי חיים, סוג ההליך, ועוד. ובכל אופן, כשאתם ניגשים לביצוע השאיבה דעו כי השינוי המשמעותי יהיה וויזואלי בתוך בערך שלושה חודשים.
שיטות שאיבת שומן מודרניות:
- טומסנט – בהרדמה מקומית בלבד (ולא בהרדמה מלאה), בשיטת טומסנט הרופא יזריק תערובת נוזלית הכוללת משככי כאבים, מים ספציפיים להליך, וכמובן, את החומרים הממסים. בשיטה זו יש הליך שאיבה שלוקח בד"כ עד חמש שעות. שיטה זו לא נפוצה מאוד בישראל.
- הרטובה – שיטה זו נעשית בהרדמה כללית, כאשר פחות נוזלים מוזרקים לאזור המומס, וזמן השאיבה מהיר יותר. כאן אין צורך במשככי כאבים מקומיים שכן אתם תהיו תחת הרדמה מלאה. שיטה זו לא נפוצה מאוד בישראל.
- קנולה רוטטת – שיטה פופולארית מאוד בישראל בה קשית השאיבה רוטטת ושוברת את השומן לשאיבה, מה שמקל מאוד על תהליך השאיבה.
נקודות חשובות על התהליך
שאיבת שומן מאפשרת לשאוב עד 3 ליטרים מאזורים בהם מרבית השומן שלנו מסתתר – הבטן, הירכיים והישבן, הסנטר והצוואר, ואפילו באזור ה"מדלדל" תחת הזרועות. השאיבה מתבצעת דרך חתך קטן, שמאפשר את החדרת קשית השאיבה. השאיבה היא לא רק החדרת קשית ומשיכת השומן החוצה, אלא הליך מקצועי הדורש, מעבר לידע הכירורגי הבסיסי, את היכולת לעצב את הגוף, לשאוב נכון מהמקומות הנכונים, בכדי לייצר את המראה הדרוש.
לאחר שמסתיים ניתוח שאיבת השומן, תיכנסו להתאוששות, כאשר במידה ותעברו טומסנט (סיכוי קלוש) הרי שתיקח מעט פחות, פשוט כי אין צורך להתאושש מהרדמה מלאה. בשאר המקרים יש להיכנס להתאוששות, שתיקח בתחילה מספר ימים מאתגרים, חודש של חגורת לחץ, והימנעות מפעילות גופנית לתקופה.
תגובות
Comments are closed.