פתיחת עוסק מורשה – מה זה אומר?
אנשים רבים בוחרים לצאת לדרך עצמאית ולהפוך משכירים לעצמאים. הפוסט הבא יעסוק בתהליך ובאופן הקשור לפתיחת עוסק מורשה. על מנת לפעול נכון אל מול רשויות המס, מומלץ לפנות לרואה חשבון אשר מלווה את העסק ובעליו לאורך כל הדרך. כחלק ממעבר בתוך שכירים לעצמאים, עלינו לפתוח תיק בשלוש מרשויות המס: מע“מ, מס הכנסה ובביטוח לאומי.
מהי ההגדרה של עוסק מורשה?
טרם נעסוק במה שקשור לפתיחת עסק המוגדר כעוסק מורשה, חשוב להבין מה ההגדרה שלו על פי החוק. עוסק מורשה הינו יחיד אשר מחזור העסקאות שלו עולה על 80,000 שקלים בשנה אחת או עוסק שמחוייב על פי הדין להתאגד בתור עוסק מורשה למשל רופא, עורך דין, מהנדס ועוד.
ההבדל בין פתיחת עוסק מורשה לעוסק פטור בהקשר של מע“מ
ההבחנה בין פתיחה של עוסק מורשה לעוסק פטור רלוונטית למע“מ בלבד ולא לשתי הרשויות האחרות. לצורך ביצוע תהליכים מול מס הכנסה וביטוח לאומי, עלינו לפתוח תיק עצמאי.
על מנת שיכירו בנו בתור עוסק מורשה, עלינו להגיע פיזית למשרדי מע“מ ולהביא תעודת זהות, רישיון עיסוק, אישור חוזה שכירות (אלא אם העסק בבית), רישום ניהול חשבון בנק או צ‘ק מבוטל כולל טופס פתיחת תיק במע“מ. כחלק מתהליך של פתיחת עוסק מורשה, יהיה עלינו להצהיר על מחזור העסקאות הצפוי ומספר המועסקים. לאחר תהליך זה תונפק עבורכם תעודת עוסק מורשה.
ומה לגבי מס הכנסה?
לאחר פתיחת התיק יש לפתוח תיק גם במס הכנסה כאשר התהליך כולל הצהרה על מקורות הכנסה, שוב באמצעות טופס מיוחד הנקרא טופס מספר 5329. כחלק מהתהליך יהיה עלינו להצהיר על פרטי העוסק, העסק ולפרט לגבי הכנסות נוספות כמו למשל הכנסה משכר דירה, הכנסה ממשכורת וכדומה. בשלב זה ייבדק האם בעל העסק נשוי ובמידה וכן ייפתח תיק משותף לשני בני הזוג, למרות שהמיסוי מתבצע בנפרד.
לסיכום, פתיחת עוסק מורשה הינו תהליך מורכב, ארוך שיכול להביא איתו לא מעט התעסקות עם בירוקרטיה. מומלץ להיעזר ברואה חשבון מקצועי שיסייע לנו בתהליך ויקצר לנו את הזמן הזה.
תגובות
Comments are closed.