מה כולל הליך גישור גירושין ולמי הוא מתאים?
ישנו שלב במערכת יחסים של בני זוג נשואים, שנראה כי סוף הדרך הגיעה והגיע הזמן להיפרד באופן מוחלט. אך למרות ההחלטה "להפריד כוחות", חשוב שכל העניינים והפרטים יוסדרו בצורה הטובה ביותר, בין אם מדובר בחזקה על הילדים, בהסדרי הראייה, במזונות, בחלוקת רכוש ועוד. המחשבה הראשונה בהקשר של גירושים היא לרוץ לבית המשפט או לבית הדין הרבני, ושם להגיש תביעות האחד כנגד השנייה, אך חשוב לדעת כי יש אופציה נוספת והיא לפנות אל גישור גירושין. בהליך זה, בו בני הזוג מבקשים להתגרש בצורה מכובדת וללא התנצחויות בבתי המשפט, מתמקדים בשני אלמנטים מרכזיים: הפן הרגשי והפן המעשי.
שני האלמנטים המרכזיים הנעשים בזמן הליך הגישור בזמן הגירושין:
- האלמנט המעשי – תחום זה עוסק בנושאים הנוגעים ישירות לגירושין, בהם: משמורת על הילדים, הסדרי ראייה, זכויות סוציאליות, רכוש וכדומה. ההסכמות בנושאים אלו נעשות בכתב.
- האלמנט הרגשי – אלמנט זה פועל ליצירת תקשורת חיובית בין בני הזוג בזמן התהליך ולאחר הגירושין. המטרה המרכזית פה היא לאפשר לצדדים להמשיך ולהתנהג בצורה טובה ומכובדת בכל מה שקשור לילדים, גם לאחר שתהליך הגירושין יסתיים.
חשוב לציין כי להליך של גישור גירושין שני הצדדים צריכים להגיע עם רצון אמיתי לפתור את הסכסוך בניהם בדרכי נועם. בית המשפט איננו יכול לחייב בני זוג הנמצאים בהליך גירושין לפנות אל גישור עם מגשר מקצועי (החבר בלשכת המגשרים בישראל), ולכן בני הזוג הם אלו שצריכים להביע את הרצון להתחיל הליך שכזה. במידה ובני הזוג פונים להליך גישור, המגשר נפגש עם בני הזוג ביחד ולחוד, ומנסה תוך כדי השיחות להעלות את כל הנושאים אשר חלוקים בין בני הזוג, וזה במטרה להגיע להסכמות ופתרונות שיהיו מקובלים על שני הצדדים. לאחר שמתגבש הסכם המקובל על שני הצדדים, מביאים אותו לאישור בית המשפט לענייני משפחה או לאישור בית הדין הרבני.
אז נכון, גירושין הוא לא הליך קל מכל הבחינות, אך עם זאת, חשוב לדעת כי כן ניתן להתגרש בהסכמה ולגשר על הפערים בגירושין תוך כדי שמירה על היותכם ההורים הטובים ביותר לילדכם. עשו כל שתוכלו על מנת להגיע להליך גישור בזמן הגירושין ולא לבית המשפט. אתם תודו לעצמכם על החיסכון בזמן, בסבל ובכסף שחסכתם לעצמכם.
תגובות
Comments are closed.